PARK VIEW COURT

Client: PETROS SAVVA CONSTRUCTIONS & DEVELOPMENT LTD
Architect: Katia Tappa
Size: 2,040 m²
Project description:
This luxurious apartmental development is located in Agia Paraskevi, Nicosia. This building consists of the basement, which is utilized as parking space, the ground floor with storage spaces and one apartment, 4 upper stories which are used as apartments, the mechanical equipment floor and the roof, which accommodates the swimming pool and the bar area. The structure will be fabricated with reinforced concrete. The implementation of waffle slabs was considered as the ideal solution, for bridging the long spans, of approximately 10 m. Moreover, the utilization of waffle slabs has contributed to the decrease of the floor selfweight and correspondingly to the reduction of the section dimensions of the supporting beams and columns.