Stavmani Reception Hall Plan Extension

Client: Stavmani Reception Hall
Size: 320 m²
Project description:
This reception hall is located in Athienou, Larnaca and its existing concrete main segment was built in the early 90s. The requisiteness for hosting increased number of people, made mandatory the enlargement of the provided area. The decision for plan, instead of height, extension was based on the preference of one united space and on the avoidance of strengthening of the existing structure. A commonly used steel portal frame was selected among other structural systems, due to its efficiency to roof long span areas in the absence of interior columns, its feasible cost and its rapid erection. The new segment covers an area of 320 m2, has 6.5 m maximum height and the primary haunched beam span a distance of 20.40 m.